diumenge, 8 d’abril del 2012

NO creo en la escuela, SI en la educación!!

Us adjunto aquest video que ha arribat a les meves mans i m'ha fet plantejar-me moltes coses de les que diu. 

La comparteixo a veure què en penseu vosaltres...


Feu click i escolteu amb un anàlisi interior de les frases que diuen:

5 comentaris:

  1. hola Bibiana! M'ha agradat veure el video que has penjat. D'ell, m'he apuntat tres frases que m'han fet pensar:
    1. "Aprender és descubrir" Crec que aquesta és la característica més important de l'educació i sovint més dificil de trobar en algunes aules on l'aprenentatge és totalment guiat per mestres i llibres de text.

    2. "Matando las diferencias" Cert és que en molts contextos escolars s'intenta treballar en grups homogeneïtzats quan l'heterogeneïtat d'un grup és el que ens fa més rics per tal de poder aprendre els uns de les característiques dels altres. I en relació a aquesta segona afirmació, m'agradaria destacar una 3a que resumeix com entenc jo aquestes diferències:

    3. "Todos somos únicos, diversos i especiales".

    ResponElimina
  2. Bon dia Bibiana,
    He vist el vídeo que has penjat i m'ha agradat molt! Realment reflecteix les limitacions que trobem en l'educació d'avui dia. En l'actualitat en moltes escoles podem veure com el docent només es centra en el contingut que ha de transmetre sense tenir en compte el que necessiten els alumnes realment. A vegades com diuen en el vídeo "els alumnes només són un nombre de persones que aproven o suspenen" sense plantejar-nos si l'aprenentatge que han assolit és significatiu, si han assolit competències útils per a la vida real,etc. Per tant, crec que les persones que treballem en el món de l'educació ens hauriem de plantejar les qüestions que apareixen en el vídeo per tal d'aconseguir millorar l'educació formal.

    ResponElimina
  3. Bona nit Bibiana,
    impactant el video que ens has regalat... Sabem una mica millor què i com no han de ser les nostres escoles. Jo crec que molts intentem, tots els dies, que les crítiques assenyades que es fan tinguin cada vegades menys actualitat. Gairebé comparteixo totes les frases que aquestes persones ens diuen i penso que molts i molts companys com tu i altres també. Intentar també és poder.
    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. Bona Nit Bibiana i companys!

    No soc mestra, però si ho fos em plantejaria ser-ho potser ara. La educació rep critiques, els professors encara més…que si, que es innegable que les coses han de canviar, que la educació ha de ser constructiva, significativa, igualitària, justa, aplicativa...etc
    Però per mi educació va lligada de la mà de l’escola, igual que si no ets cristià no aniràs a l’església.
    Han d’haver canvis, però penso que estem fent un pas molt gran en la nostra educació, i es adonar-nos que hi ha altres formes i que potser les coses es podrien millorar
    Poc a poc, amb ganes, confiança i seguretat comunitària penso que s’aconseguirà.

    ResponElimina
  5. Companys/es, m'encanta veure els vostres comentaris i que us he fet reflexionar una mica en "com es troba l'escola avui dia".

    ResponElimina